Sjöstridsuniform 93

Sjöstridsuniform 93 är den uniform som Försvarsmaktens medarbetare använder vid tjänst ombord på marinens fartyg. Uniformen är framtagen för att fungera tillsammans med övriga delar av fältuniformsystemet men utförs i blå färg.

Sjöstridsuniform 93Sjöstridsuniform 93 är en serie uniformsdelar och utrustningsdetaljer för aktiv tjänst ombord på marinens fartyg.

Sjöjacka 93 är midjekort och försedd med fickor på ärmarna. Jackan är fodrad för ökat brandskydd. Tjänstetecken bärs på axelklaffar. Under jackan bärs normalt en blå t-tröja eller fältskjorta 93. Kortärmad blå skjorta m/78 får bäras vid enskilt uppträdande, men inte på fartyg under övningar och vid insats.

Precis som hos sjöjackan är sjöbyxor 93 fodrade för att öka brandskyddet.

Sjöstridskänga 93 har stålhätta för att ytterligare öka skyddet i den krävande miljö som tjänsten ombord på marinens fartyg innebär.

Ytterplagg till sjöstridsdräkt består av sjörock, sjöbyxor och en stormoverall vilka har vattenavvisande tyg och är fodrade för att klara svåra väderförhållanden.

Båtmössa m/48 används till sjöstridsdräkt under sommartid. Vintertid används en blå pälsmössa med nedfällbara skydd för nacke, panna och öron.

Skyddsplagg för tjänsten ombord på olika fartyg består av särskilda vantar och en ansiktsmask i flamskyddad textil. Till uniformen bärs också splitterskyddande kroppsskydd och samma typ av hjälm som nyttjas i övriga delar av Försvarsmakten.