På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Spela upp
Markera en text och klicka på "Spela upp"

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en grundutbildning med värnplikt, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Till Jobb & utbildning

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Bekanta dig

Foto: Hampus Hagstedt/Försvarsmakten

Jas 39 Gripen under flygvapenövning 2018.

Varför samarbetar vi – arbetsgivare berättar

Visningsbild, filmer för arbetsgivare.

Hanna – Nobina

Martin – BYA

Visningsbild, filmer för arbetsgivare.

Nina – 4C Strategies

Tillsammans

Försvarsmakten har en komplex personalförsörjningsmodell där så många som över 30 000 är deltidsengagerade i Försvarsmakten och endast tjänstgör några veckor per år, i praktiken innebär det att Försvarsmakten och huvudarbetsgivaren delar på samma arbetskraft. Arbetsgivarrelationers övergripande mål är att stärka relationen och underlätta personalflöden mellan Försvarsmakten och andra arbetsgivare samt att öka meritvärdet av en tjänstgöring i Försvarsmakten.

Tillsammans skapar vi bättre förutsättningar för din organisation, för individen och för Sverige. Våra samarbetsformer kan se olika ut. Det kan till exempel handla om att du delar arbetskraft eller rekryterar från oss, deltar på våra arbetsgivarträffar eller stödjer dina anställdas deltidsengagemang.

Vanliga frågor och svar

Mervärde för din organisation

När du anställer personal med bakgrund eller deltidsengagemang i Försvarsmakten skapar du mervärde för din organisation.

Mervärden för din organisation

Röster från deltidsengagerande

Visningsbild för filmer, arbetsgivare.

Wilhelm Jansson

Visningsbild för film arbetsgivare.

Maria Andersson

Visningsbild för filmer, arbetsgivare.

Sami Östman

Deltidsengagemangets olika former

Våra deltidsengagerade består av personal som har en annan huvudsysselsättning på heltid och tjänstgör i Försvarsmakten under en kortare planerad frånvaro.

Former av engagemang

Vill du veta mer? Kontakta oss på arbetsgivarrelationer@mil.se.

Läs mer:
Bli samarbetspartner

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.