På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Spela upp
Markera en text och klicka på "Spela upp"

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en grundutbildning med värnplikt, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Till Jobb & utbildning

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

STÖD I KRIS – SÅ HJÄLPER FÖRSVARSMAKTEN

Vi arbetar aktivt för att de som är eller har varit på internationell militär insats ska må bra, både före, under och efter insatsen. Skulle man inte göra det finns hjälp att få.

UPPFÖLJNINGSANSVAR

Under de första fem åren efter en internationell insats har Försvarsmakten ett aktivt uppföljningsansvar, vilket innebär att vi som arbetsgivare kontaktar utlandsveteranen för att kunna upptäcka fysisk och psykisk ohälsa.

Veterancentrums uppföljningskoncept

AKUT HJÄLP OCH STÖD

Ring 112.Vårdguiden 1177 kan hjälpa dig med akuttider för att komma i kontakt med läkare, kuratorer och psykologer.

VETERAN- OCH ANHÖRIGSAMORDNARE

Alla förband, skolor och centrum har veteran- och anhörigsamordnare. De har bland annat i uppgift att ge information och vägledning till den som har tjänstgjort i en internationell insats samt deras anhöriga. Har man frågor kring den internationella insatsen är det i första hand den lokala veteran- och anhörigsamordnaren man ska vända sig till. Hör man inte till ett specifikt förband kan man vända sig till valfritt förband, förslagsvis i geografisk närhet.

Till kontaktsidan

Ideella samarbetsorganisationer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.