På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Spela upp
Markera en text och klicka på "Spela upp"

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en grundutbildning med värnplikt, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Till Jobb & utbildning

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Bli samarbetspartner

Foto: Astrid Amtén Skage/Försvarsmakten

Överbefälhavaren hälsar på hemvärnssoldat Therese Bergman från 43:e hemvärnsbataljonen.

Avsiktsförklaring med Försvarsmakten

För att bli en samarbetspartner till Försvarsmakten behöver din organisation teckna en avsiktsförklaring.

Genom den könsneutrala värnplikten utbildar Försvarsmakten varje år tusentals ungdomar mot de krav vår verksamhet ställer. Detta ger individer med handlingskraft, samarbetsförmåga, självständighet och ansvarstagande. Försvarsmakten samarbetar redan idag med ett stort antal arbetsgivare som anställer de som valt ett deltidsengagemang i Försvarsmakten. Dessa individer har sin huvudsakliga anställning hos er och tjänstgör några veckor per år hos oss i Försvarsmakten.

För att Sverige ska kunna vara beredd att möta kriser och hot behöver våra gemensamma medarbetare vidareutbildas och övas, ett viktigt uppdrag som ni är delaktig i. Samtidigt stärker ni er egen organisation med kvalificerad personal.

Genom att ta del av och skriva under en avsiktsförklaring med Försvarsmakten blir er verksamhet en strategisk samarbetspartner inom området kompetensförsörjning till Försvarsmakten. Det innebär att ni bidrar till att Försvarsmakten lyckas med vår personalförsörjning och därigenom stärker vi gemensamt samhället försvarsförmåga.

Vanliga frågor och svar

Så går det till

Välkommen att kontakta oss för ett personligt möte

Arbetsgivarrelationers övergripande mål är att stärka relationen och underlätta personalflöden mellan Försvarsmakten och andra arbetsgivare samt att öka meritvärdet av en tjänstgöring i Försvarsmakten.

Mejla oss på arbetsgivarrelationer@mil.se så kommer någon av oss att återkomma så snart vi kan!

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.