Arbeta på Livgardet

Att arbeta på Livgardet är unikt. Förutom att bli del av en nära 500-årig historia blir du även del av den gemenskap som finns här. Alla som arbetar på Livgardet förväntas följa vår gemensamma värdegrund och våra regler. Här nedan har vi samlat praktisk information kring Livgardet som arbetsplats.

En soldat iklädd kamoflagejacka och ridbyxor samt ridhjälm står vid en häst sida. De står i grönska och hästen har en sadel på sig. På sadelskyddet är tre kronor broderat.
En soldat iklädd kamoflagejacka och ridbyxor samt ridhjälm står vid en häst sida. De står i grönska och hästen har en sadel på sig. På sadelskyddet är tre kronor broderat.
Livgardet är unikt med våra många olika enheter och bataljoner som jobbar med allt ifrån beriden högvakt till militärpolisfrågor. Man kan jobba som både soldat och officer, men det finns också många civila tjänster, till exempel mekaniker, administratörer, kommunikatörer och sjukvårdspersonal. Foto: Svante Rinalder/Försvarsmakten
Tre anställda stretchar på gräset. De är svettiga. Bredvid dem ligger fria vikter i gräset. Personen i fokus har försvarsmaktens kamoflagemönstrade träningströja på sig.
Som försvarsmaktsanställd ges det möjlighet att träna på arbetstid. Det är också vanligt med olika typer av idrottstävlingar, bland annat i löpning. Foto: Svante Rinalder/Försvarsmakten

Hitta hit

Livgardet är ett regemente som består av flera olika delar och vi finns på flera olika orter i Sverige. Staben (som leder Livgardet) är lokaliserad i Kungsängen där Livgardet även har ett stort övnings- och skjutfält. Under menyn "externa länkar" längst ner på denna sida kan du få vägbeskrivning och information om tåg och bussar till Livgardet i Kungsängen. Om du använder GPS kan du ställa in koordinaterna 59.51567, 17.76939. Kontakta Livgardet för vägbeskrivning till övriga orter i Sverige.

Parkering

En stor bilparkering finns utanför Livgardets grind i Kungsängen. Det är gratis att parkera och du behöver inget p-tillstånd. Parkeringen är obevakad och du ansvarar själv för ditt fordon. Livgardet är stort och det tar en stund att gå från parkeringen. Det finns även ett begränsat antal parkeringsplatser inne på området för anställda. På kavallerikasern (före detta K1) inne i Stockholm är möjligheterna att parkera begränsade och du måste ansöka om parkeringstillstånd.

Mat

Anställda på Livgardet har möjlighet att köpa frukost/lunch/middag i Livgardets personalmatsal. Priset är 85–92 kronor per måltid. Det finns ett laddningsbart måltidskort som du kan köpa i personalmatsalen och som ger viss rabatt. Måltider går även att köpa på soldathemmet och på restauranter utanför Livgardets område. I Livgardets kaserner finns kylskåp, mikrovågsugnar och matbord för dem som vill ta med egen mat.

Hälsa och friskvård

Anställda på Livgardet har möjlighet till tre timmars träning varje vecka – på arbetstid. Träningen genomförs ofta med den grupp du tillhör. På Livgardet i Kungsängen finns idrottshall, gratis gym med instruktörsledda träningspass, dusch, bastu och motionsspår med elljus där du kan åka skidor på vintern. Här finns även personalmatsal och en mäss som har öppet kvällstid samt företagshälsovård, företrädare för fackföreningar, förbandspastor och ett aktivt föreningsliv. På kavallerikasern (före detta K1) finns gym, motionsspår och möjligheter till träning vid Friskis & Svettis samt vid GIH badet och Kungliga tennishallen.

Sjukvård

På Livgardets företagshälsovård arbetar både läkare och sjukgymnast. Vid behov kan våra läkare remittera dig till specialister för fortsatt vård. Besöker du en annan läkarmottagning eller köper receptbelagd medicin får du ersättning för dina utlägg.

Fritid

Som anställd har man i regel 40-timmars arbetsvecka, semester och lediga helger. Förutom de träningsmöjligheter som erbjuds på Livgardet och inom ramen för Livgardets föreningsliv har kommunen ett utbud av möjligheter. Ta en titt på Stockholms stad och Upplands-Bro kommuns webbsidor under "externa länkar" längst ner på denna sida.

Resor för GSS/T

Du som är tidvis tjänstgörande (GSS/T) får gratis in- och utryckningsresa för den period du tjänstgör. Resan gäller från den adress du är folkbokförd på. Detta sker genom att ditt förband kontaktar dig och beställer resa. Biljetten skickas till din mobiltelefon eller mail.

Frågor

Har du frågor som inte besvaras på denna sida? Då går det bra att ringa oss, skriva ett mejl till LG-rekrytering@mil.se eller fråga oss direkt på vår facebooksida som du även hittar via en länk till längst ner på denna sida.

Livgardet
Fakta Livgardet
  • Förkortning: LG
  • Ort: Kungsängen
  • Personal: 1 600
Så har vi räknat