Jobba på Livbataljonen

För att arbeta vid Livbataljonen behöver du vara flexibel, ha god fysik och uthållighet, sätta laget före jaget och ha ett gott personligt uppträdande. Om detta är egenskaper som stämmer in på dig – välkommen med din intresseanmälan.

Soldater från livbataljonen har hästtjänst. Sitter upp på hästarna i träningskläder.
Soldater från livbataljonen har hästtjänst. Sitter upp på hästarna i träningskläder.
För personalen på skvadronerna är stalltjänst en återkommande arbetsuppgift. I denna ingår bland annat att miljöträna hästarna i stadsmiljö. Foto: Rebecka Brandt/Försvarsmakten
En återkommande uppgift för bataljonen är att delta vid riksmötets öppnande. Soldater från 10:e livbataljonen  övar exercis inför riksdagens öppnande, Klädda i Grenadjärmössa m/1823-1824 och uniform M/90.
En återkommande uppgift för bataljonen är att delta vid riksmötets öppnande. Inför detta övar kompanierna exercis och tar hand om den utrustning som behövs till paraden. Foto: Tomas Bill/Försvarsmakten
Soldater från livbataljonen utför statscermoniell tjänst. Klädda i ljusblå uniformer och mörkblå uniformer. svenska flaggan.
Högvaktstjänsten är en av bataljonens huvuduppgifter där soldaterna löser en skarp bevakningsuppgift. Foto: Rebecka Brandt/Försvarsmakten
Soldater från livbataljonen ute och marscherar på stan. Går på spårvagnsspår på Hamngatan
De senaste åren har Livbataljonen genomfört övningar med hela bataljonen. Vid en av dessa övningar så samövade bataljonen tillsammans med delar av Ledningsregementet inne i centrala Stockholm. Foto: Niclas Ehlén/Försvarsmakten

Som anställd vid Livbataljonen har du arbetsuppgifter som berör statsceremonier, skydd av huvudstaden och strid i bebyggelse. Med jämna mellanrum har avdelningarna på bataljonen vakanser. Utannonserade lediga tjänster hittar du på Försvarsmaktens webbplats för jobb och utbildning (filtrera på Stockholm).

För ytterligare information samt för att skicka intresseanmälan, kontakta bataljonsstaben på lg-livbat@mil.se.

Kravet för anställning som soldat är att du har genomfört värnplikt eller grundläggande militär utbildning.

Praktik och Prao

Vid möjlighet tar Livbataljonen emot praktikanter, med förbehåll att praktiken sker under en längre period. Det går att genomföra praktik inom stalltjänst och/eller den militära delen av tjänsten.

För praktik inom stalltjänst (Kavalleriavdelningen) tar bataljonen just nu bara emot praktikanter från Ridgymnasiet i Helsingborg (två gånger per år) och från riksanläggningarna.

Vid intresse för praktik vid Livbataljonen mejla till lg-livbat@mil.se.

Livbataljonen tar inte emot praoelever. Om du är intresserad av att genomföra prao vid någon annan del av Livgardet går det bra att mejla till lg-rekrytering@mil.se.

Livgardet
Fakta Livgardet
  • Förkortning: LG
  • Ort: Kungsängen
  • Personal: 1 600
Så har vi räknat