”Mina anhöriga är stolta över mig”

I dag måndag den 18 augusti ryckte flera förväntansfulla killar och tjejer in på Amfibieregementet för att genomföra den tre månader långa grundläggande militära utbildningen,(GMU).

Joel Wik hämtade sin personliga utrustning på förrådet, han såg fram emot utbildningen Foto: Kristina Swaan/Försvarsmakten

Flera av dem hade under en längre tid på olika sätt förberett sig inför den kommande utbildningen. Torbjörn Lindell från Södertälje, var en av de blivande rekryterna som hade sett fram emot den här dagen.

– Jag har alltid velat göra lumpen, enda sedan jag var liten. Tyvärr har det varit svårt för mig att söka tidigare då jag under många år led av övervikt som förhindrade mig från att söka. För cirka tre år sedan bestämde jag mig för att gå ner i vikt med målsättning att genomföra militär grundutbildning, jag har nått mitt mål och i dag är jag här och det känns jättebra. Jag har fått jättebra stöttning av min familj och mina anhöriga är stolta över både min resa hit och att jag har valt den militära banan, sa Torbjörn

För att nå sitt mål, förde Torbjörn en bra och sund diet som han varvade med fysisk träning. Träningen bestod av både kondition och styrka. Både träningen och framförallt Torbjörns mentala inställning kommer han att ha stor nytta av under den grundläggande militära utbildningen.

– Min målsättning är självklart att klara av utbildningen och sedan fortsätta jobba inom Försvarsmakten. Jag ser verkligen fram emot det här, sa Torbjörn med ett stort leende.

En annan blivande rekryt som också hade stora förväntningar på den kommande tiden, var Boråskillen Joel Wik.

– Jag har tränat en del under sommaren för att vara så förberedd som jag bara kan. Jag ser fram emot utbildningen och inte minst att få nya kompisar. Målet är att i framtiden jobba i Försvarsmakten, men det förutsätter ju att jag klarar utbildningen. Flera av mina vänner rycker också in i dag, men på andra förband, sa Joel

Inrycket inleddes som vanligt med inskrivning och sedan uthämtning av den personliga utrustningen som bestod av allt ifrån uniform, ryggsäck till vattenflaskor. Den grundläggande militära utbildningen genomförs samtidigt vid flera av Sveriges olika förband och den ser likadan ut på alla platser.