Marindagen 3 augusti

I början av augusti är det dags för Marindagen. En för oss viktig dag där vi får möjlighet att visa marinens verksamhet. I år är dagen en del av Karlskrona skärgårdsfest och den kommer att äga rum i det angränsande området till Bastion Aurora. Läs mer om dagen i programmet som finns längre ned på sidan.

– Den här dagen är viktigare än någonsin beroende på det allvarliga omvärldsläget. Vi behöver möjligheten att träffa både potentiella medarbetare och den breda allmänheten för att öka förståelse och kunskapen om hur vi tillsammans försvarar Sverige säger Marinbaschef Fredrik Edwardson.

I år planeras för ett bredare spektrum av aktörer än förra gången då fokus låg på Marinens 500-års jubileum. Det här året vill vi kunna erbjuda en dag med deltagare från totalförsvaret, både det civila och det militära försvaret.

Likt Marindagen 2022 kommer årets version att genomföras utanför örlogshamnen, i området kring Bastion Aurora. Det kommer att bli en dag full av aktiviteter, spännande utrustning, uppvisningar och allt annat som hör dagen till.

En del av Karlskrona Skärgårdsfest

Karlskrona Skärgårdsfest pågår från 30 juli till 4 augusti. Sammanlagt erbjuds hundratals programpunkter runtom i världsarvsstaden och skärgården under festveckan. Delar ur Försvarsmakten har tidigare medverkat för att visa upp sin verksamhet, vilket har varit ett väldigt uppskattat inslag. I år blir det ett stort omtag när Marindagen istället arrangeras i sin helhet under lördagen den 3 augusti.

Möt Marinen i Hoglandspark 1-2 augusti klockan 11 - 17

Kom och testa dina gränser på Marinens område i Hoglandspark! Här får du chansen att utmana både kropp och knopp på ett sätt du aldrig tidigare upplevt.

•         Sambandscentralen: Kan du hålla huvudet kallt när klockan tickar? Ta reda på det i vår spännande aktivering där du ska lösa uppgifter under tidspress för att klara uppdraget.

•         Fysiska utmaningar: Steppa upp till nya höjder och prova på våra fysiska utmaningar.

•         Tekniska och logiska tester: Är du en problemlösare? Kolla in våra tekniska och logiska utmaningar som kräver både skarpt sinne och snabbt tänkande.

•         Militära fordon: Se några av Marinens militära fordon på nära håll och lär dig mer om hur de används.

•         Prova militär utrustning: Känn på livet som soldat genom att testa olika typer av militär utrustning.

Det här är din chans att uppleva en dag med spännande aktiviteter och få en inblick i Marinens vardag. Vi ser fram emot att träffa dig!

 

Under Marindagen: Observera

Högt ljud

Under dagen kommer moment med hög ljudnivå att äga rum. Hörselproppar finns vid informationsstationerna markerade med ett "i" på kartan och på skyltar.

Väskor

Undvik att ta väskor till Marindagen. Om du bär med dig väska, var beredd att på uppmaning visa innehållet.

Hundar

De enda hundar som är tillåtna på området är assistanshundar.