Nya insatser för Hemvärnet i Skåne

Under en vecka i maj (5-11 maj) kommer en militär övning att genomföras i delar av Skåne. Övningen representerar ett moment i en längre övningsserie som kommer att genomföras under 2014, och är en del av Försvarsmaktens långsiktiga arbete i uppbyggnaden av det nationella försvaret.

Bandvagn och terrängbil ur Hemvärnets insatsförband Foto: Janne Bohman/ Försvarsmakten
Insatssoldater ur hemvärnet Foto: Janne Bohman/ Försvarsmakten
Hussar och mattor med sensorer från Hemvarnets insatsförband i Skåne Foto: Janne Bohman/ Försvarsmakten
Övningsområdena under v419 Foto: Janne Bohman/ Försvarsmakten

Övningen innefattar denna gången cirka 1 500 soldater från två stycken hemvärnsbataljoner ur Södra skånska regementet i Revingehed, som behöver samträna sina olika funktioner och stridstekniker i ett lite större sammanhang och ytor.

Övningsplatserna denna gång kommer förutom på ordinarie övningsområden i Revingehed med Björka, Ravlunda, Rinkaby och Hammar-Kabusa, att vara i anslutning till: Önnarp, Örkelljunga, Perstorp, Maglehem, Vitaby, St Olof och Köpingebro.

Boende på och omkring övningsområdena uppmärksammas på att höga ljudnivåer kan förekomma, och militär trafik tidvis kommer att finnas på civil mark och allmänna vägar under tidsperioden.

Försvarsmakten i Skåne beklagar eventuella störningar som uppstår i samband med övningen. 

Övningsinfo: 046-36 88 08