Rundtur på ledningsregementet

Följ med på en tur runt på Ledningsregementet - din framtida utbildningsplats, arbetsplats, och som snart kommer att kännas som hemma.

Astrid Amtén och Alexander Stande, LedRVi är två soldater som jobbar på Ledningsregementet. Jag heter Alexander Stande och är 21 år gammal. Jag gjorde min grundläggande militära utbildning på Ledningsregementet 2016 under 11 månader mot befattningen gruppchef för en sambandsenhet. Efter att jag genomfört min utbildning valde jag att söka anställning hos 12:e sambandsbataljon.

Jag heter Astrid Skagen Amtén och arbetar på 11:e ledningsplatsbataljon vid en enhet som kallas Combat camera.

Vakten
Hos vakten anmäler du dig första gången du anländer till regementet innan inryck. Alla som arbetar på regementet passerar där dagligen för att komma in på området. 

Innan inrycket kommer du att få ett brev på minsida.rekryteringsmyndigheten.se med information om vad du ska ta med dig till inrycket.

AstridFörrådet
Det första du får göra när du anländer till regementet är att hämta ut all den materiel du behöver under din grundläggande militära utbildning. 

Gymmet
Gymmet är där soldater tränar för att bibehålla och utveckla sin fysiska förmåga. Gymmet är öppet 06:00 - 23:00 alla dagar. Det finns konditionsmaskiner, fria vikter, maskiner för samtliga muskelgrupper och redskap för träning med kroppen som vikt. 

Astrid på gymmetGymnastikhallen
I gymnastikhallen finns möjlighet till en mängd olika sportaktiviteter och allmänträning.  Några utav dessa är bland annat fotboll, basket, innebandy, badminton, kettlebells, skivstänger och box. På bilden genomförs ett multitest. Multitestet är ett test som samtliga soldater ska genomföra för att säkerställa att de har den fysiska kraft som krävs för att klara arbetet som soldat. 

MultitesterHinderbana
Hinderbanan är där ni kommer få möjligheten att träna smidighet och snabbhet. Den består av olika hinder som ni ska ta er förbi innan ni kommer i mål, bland annat ett ”bollplank” som ska klättras över. 

Alexander hinderbanaÅkerby
Vid Åkerby brukar den största delen av träningen genomföras på sommaren. Där finns möjlighet att träna vid utegymmet som består av olika redskap. Det finns även ett kilometerlångt löpspår eller möjlighet att spela fotboll som ligger i anslutning till utegymmet. Åkerby är även målgång för 5- och 10 kilometers löpspåren.

Åkerby Astrid och AlexanderNärkamp
En del av den grundläggande militära utbildningen kommer bestå av närkamp. I närkampshallen får du lära dig bland annat självförsvar och hur du agerar som skyddsvakt i svåra förhållanden. 

Närkamp Astrid och AlexanderLogement
Under tiden du genomför militär utbildning bor du på något som kallas logement. Det är ett stort sovrum med upp till 16 sängar. Du sover där tillsammans med andra rekryter ur din pluton. På logementet kan ni också umgås tillsammans på kvällarna, till exempel kan ni spela kort, prata om dagen och vila. 

LogementDuschrum
Duschrum och toalett ligger i nära anslutning till logementen. Det är viktigt att hålla sin hygien under grundutbildningen. Du kommer att svettas mycket och bli smutsig, så en dusch kommer att sitta fint. 

Duschrum ledrSkjutbanan
Detta är en av regementets skjutbanor. Där kommer du under din militära grundutbildning få skjuta med ditt vapen för första gången. Det är på skjutbanan som du ställer in siktet på ditt vapen, eller har en skjutning med plutonen för att öka dina färdigheter i skjutning. 

Skjutbanan LedRMarkan/matsalen
Under grundutbildningen är matsalen den plats där du kommer att få äta de flesta av dina måltider. De serverar buffé med många olika maträtter. Det finns även en kiosk där du kan köpa vissa hygienprodukter och godis. 

Markan AstridFörsvarshälsan
Försvarshälsan är snarlikt en vårdcentral men endast till för den personal som arbetar på regementet. Hit kan du även gå om du skadat dig under utbildningen, behöver rehab eller få rådgivning utav personalen som arbetar där. Försvarshälsan Alexander

Tack för att du hängde med på den här rundturen! Har du några frågor är det bara att kontakta ledr-rekrytering@mil.se, eller följ oss på Facebook och Instagram. Hoppas vi ses! 

Ledningsregementet
Fakta Ledningsregementet
  • Förkortning: LedR
  • Ort: Enköping
  • Personal: 1 050
Så har vi räknat