På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Spela upp
Markera en text och klicka på "Spela upp"

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en grundutbildning med värnplikt, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Till Jobb & utbildning

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Jobba med IT och teknik inom Försvarsmakten i Enköping

Foto: Daniel Frank Sanchez/Försvarsmakten

Vi söker personer med olika bakgrunder och erfarenheter inom IT och teknik som vill bidra till Försvarsmaktens tillväxt. 

Försvarsmakten är en växande it- och tekniksektor med flera möjligheter till jobb inom området. Vid Enköpings garnison finns Ledningsregementet och delar av Försvarsmaktens telekommunikations-och informationssystemförband. Oavsett om du är intresserad av att utveckla mjukvara, designa applikationer, arbeta med nätverkssäkerhet eller hantera materiella system så finns det en plats för dig här.

 

Flera roller inom vår organisation kräver inte någon militär bakgrund. Du anställs för din specifika kompetens!

 

 

Lediga tjänster inom IT och teknik i Enköping

Teknik och vidmakthållandekontor ledningssystem

TVK Ledsyst uppgift är att säkerställa att Försvarsmaktens ledningssystem är tillgängliga och fungerar dygnet runt, alla årets dagar och i alla konfliktnivåer.

Här har du möjlighet att arbeta med en rad olika tekniska system under hela livscykeln.

Läs mer om TVK Ledsyst här

FÖRSVARSMAKTENS TELEKOMMUNIKATIONS- OCH INFORMATIONSSYSTEMFÖRBAND

FMTIS är försvarsmaktens nätoperatör som ansvarar för försvarets eget nätverk för tele- och datatrafik. Detta ansvar innefattar hela kedjan, från anläggningar och transmissions- och bärarnät till applikationer, servrar och datorer. På FMTIS arbetar du med att förvalta, drifta, utveckla och underhålla dessa system.

Läs mer om FMTIS här

Särskilda sambandsenheten

Särskilda sambandsenheten är ett specialförband inom Försvarsmakten som är specialiserat inom informations- och sambandssystem. Förmågan att kommunicera är avgörande under särskilda, militära operationer. Genom att använda avancerade tekniska system kan SSE säkerställa att information når rätt person vid rätt tidpunkt.

 

Läs mer om specialförbanden här

Ledningsstridsskolan

LedSS fungerar både som en stridsskola och ett kompetenscenter för gemensamma operationer samt verkan i informationsmiljön och på cyberdomänen. Här kan du arbeta med utbildning, träning och systemutveckling.

Läs mer om LedSS här

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.