Rekryt på Ledningsregementet

Välkommen som rekryt på Ledningsregementet!
På dessa sidor beskriver vi hur det är att vara rekryt vid Ledningsregementet, hur din vardag kommer att se ut och vilka tjänster vi erbjuder. Vi ser gärna att våra rekryter stannar kvar hos oss därför kan du även läsa om vilka karriärmöjligheter du har efter avslutad utbildning. Har du frågor efter att du läst informationen får du gärna kontakta oss.

Foto: Bezav Mahmod/Försvarsmakten

Ledningsregementet

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Förbandet kännetecknas av högteknologi och spetskompetens inom området ledning. Ledningsregementet stödjer Försvarsmakten med kunskap och teknik som krävs för att kunna leda krigsförband i händelse av krig. Läs mer här  om hur det är att arbeta på Ledningsregementet. 

Din vardag som rekryt kommer att formas av ett tydligt schema med tydliga uppgifter. Vissa perioder kommer du att bo inne på regementet, vissa perioder ute på övningsfält och vissa fall ute i skogen.

När du bor inne på regementet bor du på något som heter kasern, där bor du tillsammans med de andra i din pluton i samma korridor. Även om det i början kan vara ovant att bo med upp till sexton andra personer i samma rum, brukar de flesta uppskatta det när de vant sig. Många får vänner för livet under grundutbildningen.

Våra utbildningsstarter

Här börjar din väg till en militär karriär. Följ länken så hittar du all information du behöver om våra utbildningsstarter. Våra grundutbildningar är mellan 4-11 månader beroende på inriktning och befattning. 

Ledningsregementet
Fakta Ledningsregementet
  • Förkortning: LedR
  • Ort: Enköping
  • Personal: 1 050
Så har vi räknat