Värnpliktig på Ledningsregementet

Här beskriver vi hur det är att vara värnpliktig vid Ledningsregementet, hur din vardag kommer att se ut och vilka tjänster vi erbjuder. Vi ser gärna att våra värnpliktiga stannar kvar hos oss därför kan du även läsa om vilka karriärmöjligheter du har efter avslutad utbildning. Har du frågor efter att du läst informationen får du gärna kontakta oss.

Spränghandgranat m56 Häradsskjutfält kast av handgranat
Spränghandgranat m56 Häradsskjutfält kast av handgranat
Foto: Bezav Mahmod/Försvarsmakten

Ledningsregementet är en gemensam resurs för hela Försvarsmakten inom området ledning och samband.  Vi stödjer alla vapenslag med kunskap och teknik som krävs för att kunna leda förband ifält. Läs mer här  om hur det är att arbeta på Ledningsregementet. 

Din vardag som värnpliktig kommer att formas av ett tydligt schema med tydliga uppgifter. Vissa perioder kommer du att bo inne på regementet, andra perioder ute på övningsfält och ibland ute i skogen.

När du bor inne på regementet bor du på något som kallas kasern, där bor du tillsammans med de andra i din pluton i logement eller sovsalar. Även om det i början kan kännas ovant att bo med upp till sexton andra personer i samma rum, brukar de flesta uppskatta det när de vant sig. Många får vänner för livet under värnplikten.

Våra utbildningsstarter

Här börjar din väg till en militär karriär. Du hittar all information om våra utbildningsstarter här.

Fakta Ledningsregementet
  • Förkortning: LedR
  • Ort: Enköping
  • Personal: 1 100
Så har vi räknat