Går du i högstadiet och vill lära dig mer om Försvarsmakten?

Ledningsregementet erbjuder två gånger per år PRAO till elever i högstadiet. Vid varje tillfälle erbjuds 20 elever plats på en kombinerad kurs- och praktikvecka.

Under en vecka får du möjlighet att prova på vad vi gör inne på Ledningsregementet. Till skillnad från skolbänken kommer du att få vara ute till största delen och träffa våra krigsförband. Vi vill att du ska få prova på saker på riktigt, och mycket av det du får göra kommer att vara praktiskt. Under veckan kommer du få möjlighet att utmana dig själv både fysiskt och psykiskt, samtidigt som du lär dig mer om både Försvarsmakten och dig själv.

Ledningsregementet tar in PRAO-elever från hela landet och totalt kommer ni att vara en grupp på ungefär tjugo personer. Vi ser gärna att du bor kvar på regementet under hela veckan för att få en helhetsupplevelse med vad det innebär att vara soldat i Försvarsmakten. Väljer du att bo kvar på regementet under veckan bjuder vi på alla måltider. För dig som väljer att sova hemma bjuder vi på lunch.

Vi har ett begränsat antal platser. Varje år har vi väldigt många sökande och urval sker allt eftersom. Vi tar bland annat stor hänsyn till motiveringen i din ansökan, så ta dig tiden att skriva en riktigt bra sådan. Men vänta inte för länge, vi har ett begränsat antal platser!

Nästa genomförande för PRAO kommer att vara vecka 10.

Ansök genom den bifogade filen längst ner på denna sida.

Undrar du något är du välkommen att kontakta oss på
ledr-rekrytering@mil.se

Du kan även kolla in vår facebooksida för att hitta bilder från tidigare år, Ledningsregementet Facebook 

Ledningsregementet
Fakta Ledningsregementet
  • Förkortning: LedR
  • Ort: Enköping
  • Yrkesofficerare: 506
  • Gruppbefäl, soldater och sjömän (kontinuerlig tjänstgöring): 387
  • Gruppbefäl, soldater och sjömän (tidvis tjänstgöring): 196
  • Civilanställda: 243
  • Reservofficerare: 252
Så här har vi räknat