Vill du testa på hur det är att jobba inom Försvarsmakten? Genom praktik, APU (arbetsplatsutbildning) och APL (arbetsplatsförlagt lärande) kan du få erfarenhet och utforska karriärmöjligheter hos oss.

Försvarsmakten tar emot elever från gymnasiet, högskolor och universitet för praktik, APU och APL. Det är förbandens verksamhet, under den period då du vill genomföra din praktik, som avgör om det finns lediga platser. Några av förbanden tar emot elever från gymnasiet både på höst- och vårterminerna. Under en eller flera veckor får du prova på hur det är att vara en del av Försvarsmakten.

Det är viktigt att du väljer en praktik inom något du är intresserad av eller nyfiken på. På vår webbplats hittar du kontaktuppgifter till alla våra förband. Välj det förband som du är intresserad av att göra din praktik hos. Kontakta sedan förbandet direkt för att höra om de har möjlighet att ta emot praktikanter just nu.

Läs mer om Försvarsmaktens olika förband

Kontakt

Kontakta Försvarsmakten Jobb & utbildning om du har några frågor eller funderingar. Vi välkomnar alla som är intresserade av att göra praktik hos oss och strävar efter att skapa en inkluderande miljö där alla känner sig välkomna och respekterade.

E-post: jobb-utbildning@mil.se

Telefon: 08-514 390 09