Media och spotters

Här finner du information om hur du som journalist eller flygintresserad fotograf (spotter) ansöker om ackreditering till Försvarsmaktens flygdag 2022.

Spotters under flygdagen i Uppsala 2018.
Spotters under flygdagen i Uppsala 2018.
Flygintresserade fotografer under flygdagen i Uppsala 2018. Foto: Håkan Jacobsson/Försvarsmakten

Press och media

För ackrediterade medier finns möjlighet att nyttja ett presscenter under dagen. Lokalen ligger i nära anslutning till uppvisningsområdet och erbjuder, utöver skydd från väder och vind, tillgång till el samt plats att arbeta på. Medier är fria att röra sig inne på publikområdet.

Försvarsmaktens personal kommer att finnas tillgänglig i nära anslutning till presscentret för att svara på frågor. Under dagen kommer media erbjudas olika intervjutillfällen. Mer om detta skickas ut i senare skede.

Krav på presslegitimation gäller.

I anmälan önskas följande uppgifter:

  • Namn
  • Redaktionstillhörighet
  • Kontaktuppgifter (e-mail och telefon)

Skicka informationen till fm-airshowaccreditation@mil.se senast måndag den 22 augusti 2022. Skriv ”Anmälan Press” i ämnesraden på ditt mejl.

Plane spotters

Flygintresserade fotografer, så kallade "plane spotters", kommer få möjlighet att fotografera från en anvisad plats i anslutning till flygområdet.

Det är tillåtet att fotografera inne på området under hela dagen.

Mer information för spotters skickas ut i anslutning till evenemanget.

För ackreditering önskas följande information:

  • Namn
  • Kontaktuppgifter (e-mail, telefonnummer).

Skicka informationen till fm-airshowaccreditation@mil.se senast måndag den 15 augusti 2022. Skriv ”Anmälan Spotter” i ämnesraden på ditt mejl.