Försvarsmakten mötte OS-hjältar

Under söndagseftermiddagen landade stora delar av den svenska truppen från OS i Rio de Janeiro på Arlanda. Den sista biten eskorterades flygplanet där huvuddelen av den svenska fotbollstruppen fanns med av två JAS Gripen från Försvarsmakten.

Gripenplan eskorterade flygplanet där huvuddelen av svenska fotbollstruppen färdades. Foto: Försvarsmakten

− Fotbollstjejernas silver och Sarah Sjöströms alla medaljer, vilka bragder. Men det här är Försvarsmaktens tack till hela den svenska OS-truppen för deras fantastiska insatser, säger ÖB Micael Bydén.

Det var indicentjakten som mötte upp i luften:

− Verksamheten medgav att vi kunde använda de här flygplanen och det gör mig glad. Det är viktigt att vi visar vår uppskattning och stolthet över de svenska OS-deltagarna, vilka hjältar, säger Micael Bydén.