Startskottet för Pride har gått

Det är varmt och svettigt trots regnet som nyligen slog ner på Östermalms idrottsplats, där Stockholm Pride håller hus för andra året i rad. Idag öppnar festivalområdet och Försvarsmakten startar sin verksamhet som pågår fram till lördag, då festivalen avslutas med den årliga paraden

Prideflaggan bärs av personalen i montern. Foto: Michael Alestedt Finta
Löjtnant Ann-Charlotte Lyman, evenemangsansvarig inväntar att festivalen ska börja. Foto: Michael Alestedt Finta
Efter regn kommer solen, efter att montern hade byggts klart slutade det regna och solen tittade sedan fram. Foto: Michael Alestedt Finta

I år lägger Försvarsmakten fokus på det personliga mötet, montern är avskalad och det finns utrymme för att både sitta eller stå upp för att prata med personalen. Personal i montern är representerade från Försvarsmakten, Totalförsvarets rekryteringsmyndighet, Försvarshögskolan, Frivilliga försvarsorganisationer och HOF (Homo-,bi-, och transpersoner i Försvaret). I ena delen finns det en soffa med bord och pallar, gjord för besökarna som vill prata en längre stund med Försvarsmakten eller bara vill vila benen.
- Vi satsar på det personliga mötet mellan förband, skolor, centra och de som besöker Pride, säger evenemangsansvarig Ann-Charlotte Lyman.

Under veckan kommer två fördrag att äga rum i Försvarsmaktens monter. Under torsdagen mellan 16:00-16:30 kommer Mikael Wallentin Åström att hålla ett seminarium med rubriken ”en soldat är en soldat”. På fredag mellan 15:00-15:30 äger det andra seminariet rum som framförs av Reidun Eklöw, chef för Bilkåren.

Själv tycker Ann-Charlotte Lyman att den avslutande paraden är det roligaste under Pride.
- Det som kännetecknar paraden är vår möjlighet att visa att vi står upp för allas lika värde. Varje år är det fler och fler som ansluter sig till Försvarsmaktens tåg, det är ett av bevisen på att vi är på väg åt rätt håll.

Här kan du läsa mer om Försvarsmaktens verksamhet under Pride.