Försvarsmakten på Pride

Onsdagen den 30 juli startar Stockholm Pride 2014 på Östermalms IP och avslutas traditionsenligt med Paraden lördagen den 2 augusti.

ÖB i paraden 2013. Foto: Johan Sjödin

Klockan 18.00  på onsdag invigs årets Pride festival med temat "vardagen". I år är det Ola Salo som framför årets Pridelåt "I Got You" med stöd av musiker ur Marinens Musikkår.

Välkomna att besöka Försvarsmaktens monter i Pride Park (Östermalms IP) där vi representeras av kommunikatörer ur marinen, armén och flygvapnet och HoF tillsammans med Frivilligorganisationerna, Försvarshögskolan och Rekryteringsmyndigheten. Vi finns i det så kallade "Blåljushörnet" tillsammans med polisen, räddningstjänsten med flera och kommer i år att genomföra några miniseminarier där Försvarsmaktens personal berättar om sina erfarenheter ur ett HBT perspektiv.

Paraden på lördag utgår i år från Mariatorget med start 13.00 och Försvarsmaktens del i paraden leds av föreningen för homo-, bi-, och transpersoner i Försvaret (HoF) med musikalist stöd av Fältartisterna.

Läs även informationsdirektörens blogginlägg om Försvarsmaktens deltagande.