1 476,8 mil tillsammans

Eller över 14 768 000 meter sprang drygt 700 försvarsmaktsanställda i årets upplaga av Göteborgsvarvet.

Det var lite "knöigt" i starten som man säger i Göteborg Foto: Bezav Mahmod/Försvarsmakten
Innan loppet så sa Peter och Paula från 3.e Sjöstridsflottiljen och Sjöstridsskolan i Karskrona att de var förväntansfulla och såg fram emot en härlig dag med löparglädje Foto: Ulrika Roos/Försvarsmakten
Några fick hjälp med blessyrer av utbildad personal Foto: Bezav Mahmod/Försvarsmakten
Det fanns olika sätt att ladda inför löppet Foto: Ulrika Roos/Försvarsmakten
En del ville bara sitta i skuggan och softa och ladda Foto: Bezav Mahmod/Försvarsmakten
Medan andra fick hjälp med att samla håret Foto: Bezav Mahmod/Försvarsmakten
Elisabeth Ståhl och Ali Ravan var två av de många personer som fick allt att gå ihop. Foto: Bezav Mahmod/Försvarsmakten
Team 60 tillsammans med Herkules önskade alla lycka till en minut innan starten Foto: Ulrika Roos/Försvarsmakten
VIP-området var fullt av medarbetare innan och efter start Foto: Bezav Mahmod/Försvarsmakten
Starten har gått... Foto: Ulrika Roos/Försvarsmakten
Någon valde att springa i stridsmundering Foto: Ulrika Roos/Försvarsmakten
Medan några andra fick ett lycka till på vägen Foto: Ulrika Roos/Försvarsmakten
Försvarsmaktens trailer fanns på plats Foto: Bezav Mahmod/Försvarsmakten
Att stå och snacka taktik innan loppet känns bra Foto: Ulrika Roos/Försvarsmakten

Det var strålande sol och 20 graders värme när de försvarsmaktsanställda  sprang Göteborgsvarvet. Att de var dryga 700 som kom till start gjorde Försvarsmakten till den näst största startgruppen i världens största halvmara.

— Syftet med deltagandet i loppet för Försvarsmakten är att öka intresset för våra anställda att engagera sig i fysiska aktiviteter påde på jobbet och på fritiden, säger Ali Ravan som är projektledare för HR-Centrum.

Under Göteborgsvarvet genomför Försvarsmakten ett försvarsmakts-mästerskap i halvmaraton. Personaldirektören Klas Eksell fanns på plats för att dela ut priser.

I VIP-området, i nära anslutning till start och mål, låg det innan start en doft av liniment och tändvätska. Det senare användes när Försvarsmedicincentrums personal grillade korv till löparna. HR-Centrum tillsammans med Försvarsmedicincentrum var de som rodde det här projektet i hamn med gemensamma krafter och stöd av personal från andra förband och enheter.

— Igår delade vi ut nummerlappar och såg till att de som behövde blev hämtade i stan och fick logi och mat på Göteborgs garnison. Idag har vi sett till att allt fungerar på plats så att man kan byta om, lämna sina väskor, få mat, vätska eller bli omplåstrad om det behövts . Det här är bra personalvård och det märks på de som ska springa att de är nöjda, taggade och laddade inför loppet, säger Elisabeth Ståhl som är idrotts- och friskvårdsledare på Försvarsmedicincentrum.

Det fanns lika många sätt att ladda inför tävlingen som det fanns personer som sprang. Generellt såg löparna fram emot den goda stämningen i stan och tyckte att de var roligt att tillsammans med de andra 53 000 löparna få delta i årets folkfest.

För att önska Försvarsmaktens medarbetare och alla andra löpare i Göteborgsvarvet lycka till, gjorde flygvapnet en överflygning i formation med ett Herkulesplan och Team 60 (sex SK60-skolflygplan) klockan 13.55.