Chefsbyte vid Södra skånska regementet P 7

Stefan Smedman som tog över som chef för Södra skånska regementet 2 oktober 2015, lämnar nu över ansvaret till den tillförordnande chefen Peter Nilsson från 1 september 2017.

tillförordnad regementschef Peter Nilsson
Peter Nilsson är nu tillförordnad regementschef för Södra skånska regementet. Foto: Tim Gustafson/Försvarsmakten
Fanvakt på P7
Fanvakten gör sig redo att marschera in. Foto: Jan Bohman/Försvarsmakten
Avgående regementschef Stefan Smedman tillsammans med tillförordnad regementschef Peter Nilsson
Tillförordnad regementschef Peter Nilsson tillsammans med avgående regementschef Stefan Smedman. Foto: Jan Bohman/Försvarsmakten
Överlämning av Fana
Överlämning av fanan. Foto: Jan Bohman/Försvarsmakten

Markstridsskolan nästa

Stefan Smedman tillträder tjänsten som chef för Markstridsskolan i Skövde från 1 september 2017. En ceremoni kommer att genomföras i Skövde 5 september 2017.

– Som regementschef kan jag onekligen konstatera att det är det bästa jobbet jag har haft, säger Stefan Smedman. Nu väntar nya arbetsuppgifter på Markstridsskolan, med ett stort ansvar för utveckling inom markarenan och kompetenser för morgondagens anställda, avslutar Smedman.

Tillförordnad chef

Peter Nilsson som har varit ställföreträdande chef tidigare, blir tillförordnad regementschef från 1 september 2017 till 28 februari 2018, för att därefter tillträda en tjänst vid Högkvarteret.

– Jag kommer att fortsätta arbetet med att skapa ett starkare P 7 och garnison, som vi redan har startat och bibehåller därigenom stabiliteten, säger Peter Nilsson.

Vem som därefter blir chef för Södra skånska regementet är ännu inte känt.