En stridsvagn.
En stridsvagn.
Stridsvagn 122. Foto: Tim Gustavsson/Försvarsmakten
Ett stridsfordon.
Pansarterrängbil 360 Foto: Tim Gustavsson/Försvarsmakten
Ett stridsfordon.
Stridsfordon 90 Foto: Tim Gustavsson/Försvarsmakten

Våra anställda officerare, soldater och civila är tränade och beredda att delta i insatser i Sverige och utomlands. Under 2000-talet har vi skickat trupp till bland annat Afghanistan, Irak, Kosovo och Liberia, och senast till Mali inom ramarna för den FN-ledda insatsen Minusma.

I dag sätter P 7 upp två bataljoner – 71:a bataljon och 72:a bataljon. 71:a bataljon utgörs främst av kontinuerligt anställd personal och är ett av de förband i Försvarsmakten med störst erfarenhet av insatser både i Sverige och utomlands. 72:a bataljon bemannas främst av tidvisanställd personal som till vardags arbetar civilt.

I Skåne finns det i dag nio övnings- och skjutfält. Många av dessa återfinns i natursköna områden och är under stora delar av året öppna för besökare. Ibland är de dock avstängda för allmänheten (avlysta) då vi bedriver verksamhet med tunga fordon och/eller skarp ammunition vilket kan innebära livsfara. Därför är det viktigt att alltid hålla koll på skyltar, informationstavlor, lampor, röda flaggor och bommar.
Information om när övnings- och skjutfälten är avlysta

Tillväxt

Från och med 2022 ska Södra skånska regementet, enligt försvarsbeslut 2020, inleda arbetet med att sätta upp den 7:e mekaniserade brigaden på Revingehed. Detta innebär en markant förstärkning av Försvarsmakten i södra Sverige och kommer i praktiken att innebära fler och uthålligare förband som, i händelse av mobilisering, kommer omfatta cirka 6000 soldater och officerare.

Antalet värnpliktiga kommer att bli fler, från dagens 320 till cirka 500 år 2025.

På regementet genomförs en stor infrastruktursatsning där flera nya byggnader upprättas och befintlig infrastruktur moderniseras för att möta brigadens och framtidens krav för ett större och starkare försvar.

Södra skånska regementet - P 7
Fakta Södra skånska regementet - P 7
  • Förkortning: P 7
  • Ort: Revingehed
  • Personal: 600
Så har vi räknat
Karta