Fientliga stridsställningar flygbombade

Afghanska enheter har på onsdagen och torsdagen under en gemensam operation med svenska ISAF-styrkor utsatts för attacker med finkalibrig eld och raketgevär. De afghanska enheterna besvarade elden och de svenska understödde med granatgevär.

Senare under natten till torsdagen begärdes flygunderstöd och fem bomber släpptes mot angriparnas stridsställningar. Resultatet av insatsen från luften är ännu inte bekräftat. Inga civila eller någon civil infrastruktur fanns i närheten.

Ett flertal IED:er (hemmagjorda vägbomber) har också hittats och röjts kontrollerat av afghanska och svenska enheter.

Operationen, som leds av de afghanska säkerhetsstyrkorna, pågår ännu i det svensk-finska ansvarsområdet. De svenska enheterna stödjer.

Ingen afghansk eller svensk personal kom till skada under stridigheterna.