Debatten och samtalen om försvaret fortsätter

Försvarsmakten deltar i Säkerhetspolitiskt sommartorg i Almedalen 4–10 juli.

Så här såg det ut på Säkerhetspolitiskt sommartorg 2009 Foto: Alexander Karlsson/Combat Camera

Veckans första seminarium är på söndag kväll 4 juli klockan 20.00-21.00. Då diskuteras vilken roll bilden kan spela och vilken makt den kan få. Det handlar om starka bilder som påverkat kriser och krig genom tiderna, allt från skildringen av andra världskrigets lidanden till dagens bilder av naturkatastrofers kraft. Även Försvarsmaktens Combat Camera och bilderna i den senaste reklamkampanjen diskuteras av fotografen Martin von Krogh, filmaren Don Titelman och Per Lindström, professor i bildjournalistik. Moderator är journalisten Ingmarie Froman.

Några av frågorna som debatteras senare i veckan är framtidens soldat och sjöman, civil chef i Sveriges insats i Afghanistan och frågor om hot; är vi hotade, vad hotar oss?