Ceremoni vid FN-minnesmärket

Fredag 29 maj högtidlighålls minnet av dem som omkommit i internationella fredsbevarande operationer vid en ceremoni på Djurgården i Stockholm.

Dagen, som internationellt kallas för Day of United Nations Peacekeepers, instiftades av FN 2002 för att dels hedra de som deltar och har deltagit i internationella insatser, men också för att högtidlighålla minnet av dem som omkommit. Försvarsmakten arrangerar ceremonin som äger rum vid minnesmärket utanför Sjöhistoriska museet. ÖB, general Sverker Göranson och polisöverintendent Jörgen Holmlund talar. Medverkar gör också Arméns musikkår, honnörsstyrka och fanvakt ur Livgardet och Rikspolisstyrelsen.

Den som vill är välkommen att delta vid ceremonin som startat klockan 14.00 och pågår en dryg timme. Samling framför minnesmärket vid strandkanten nedanför Sjöhistoriska museet.