Reklam rosades på Rivieran

Försvarsmaktens reklamkampanj för att rekrytera till officersyrket vann två Silverlejon när världens bästa marknadsföringsinsatser utsågs i Cannes den 19 juni. Kampanjen prisades i kategorierna "bästa webbplats" och "bästa onliner-eklam". Silverlejonet är tävlingens näst högsta utmärkelse. Totalt deltog cirka 23 000 bidrag.

En scen ur Försvarsmaktens rekryteringsfilm. Foto: DDB Stockholm

– Personligen känns det jätteroligt. Men det viktigaste är att visa att pengarna som används till reklam är väl investerade, säger Staffan Slörner vid informationsstaben, som ansvarat för rekryteringskampanjen.

Tidigare har reklamen vunnit Guldägget för bästa integrerade kampanj, det mest prestigefyllda priset inom den svenska medievärlden. Filmerna och annonserna, som betonade vikten av problemlösningskompetens, ledde till att antalet ansökningar till officersutbildningen ökade stort. Under en månad mottogs fler ansökningar än vad som totalt lämnades in under hela förra året.

Den 20 augusti lanseras Försvarsmaktens nya rekryteringskampanj i tv och på Internet. Denna gång är målgruppen framtida specialistofficerare till den nya ettåriga aspirantutbildningen.
– Det som utmärker den här kampanjen är att vi nu riktar in oss mer på praktisk kompetens än på det teoretiska, säger Staffan Slörner.