Sjuksköterskor ska lockas till NBG

Mitt bland Vårdstämmans montrar hade en bandvagn parkerat. Ett led i Försvarsmedicincentrums pågående rekrytering av sjuksköterskor till Nordic Battlegroup.

- Vi behöver erfaren personal, säger major Lennart Hammarstrand, rekryteringsansvarig.

Mellan 30 och 35 sjuksköterskor är redan klara till EU:s snabbinsatsstyrka Nordic Battlegroup. Ytterligare ett 20-tal behövs. - Den allmänna rekryteringskampanjen gav inte tillräckligt, och därför fortsätter vi nu med en rad aktiviteter, säger Lennart Hammarstrand. Informationen till besökarna på Vårdstämman i Älvsjö nyligen var en av dessa. - Intresset var stort, även om en del inte kände sig redo just nu. Har man småbarn hemma är det förstås lätt att förstå. Yrkeserfarenhet Den vanligaste frågan till personalen på plats var, enligt Hammarstrand: "Är jag inte för gammal?" - Det är helt och hållet beroende på individens fysiska status. Visst, man ska vara medveten om att man kan komma till platser där det är 45-50 grader varmt. Samtidigt är vi verkligen i behov av kvalificerad personal med stor yrkeserfarenhet. Vi behöver såväl erfarna som unga sjuksköterskor, säger han. Sjukhusbesök Försvarsmedicincentrum fortsätter nu sin rekrytering av både sjuksköterskor och läkare med bland annat deltagande på Försvarsmaktsdagen i Malmö i sommar. - Vi kommer också att göra besök på sjukhus för att nå våra målgrupper, säger Lennart Hammarstrand. » Tidigare nyhet: "Utlandstjänsten är det bästa jag gjort" » Vakanser i NBG » Sök utlandstjänst » Fakta: Nordic Battlegroup » Länk till Försvarsmedicincentrum