Ungdomsverksamhet

Här kan du läsa om praktik, skolinformation och ungdomsverksamhet

Emeli Persson från Skaraborgs regemente, P 4, informerar skolungdomar om Försvarsmakten.
Emeli Persson från Skaraborgs regemente, P 4, informerar skolungdomar om Försvarsmakten.
Yrkesinformatören Emeli Olsson, från Skaraborgs regemente, P 4, informerar skolungdomar i Skövde om Försvarsmakten. Foto: Joakim Elovsson/Försvarsmakten
Skolinformation
Josefina Björkstrand föreläser på Sven Erikssongymnasiet i Borås Foto: Jan Rosengren

Praktik på P 4

Under 2018 kommer ingen praktik att genomföras på Skaraborgs regemente, P 4.

I vanliga fall så erbjuder vi två gånger om året gymnasieelever möjligheten att besöka Skaraborgs Regemente och genomföra praktik. Praktikveckorna genomförs en vecka på våren och en på hösten och eleverna som deltar får en inblick i en soldats vardag. Eleverna bor på logement och utomhus under fältliknande förhållanden och får lära sig att samarbeta med människor de aldrig träffat förut – precis som det är vid den grundläggande militärutbildningen.

Regementet står för mat, boende och uniform. Resan hit får eleven eller om möjligt skolan stå för. För att få göra praktik på regementet så måste ansökan ske via skolan. Om du är intresserad kontakta din lärare eller studie- och yrkesvägledare och gör en intresseanmälan till rekrytering-p4@mil.se

Information till skolor

Försvarsmakten i Skövde erbjuder försvarsinformation till gymnasieskolor som en del av totalförsvarsinformationen under ordinarie undervisning i de samhällsorienterade ämnena. Att hålla en föreläsning tar ca 1h och är helt kostnadsfri. Vår föreläsning fokuserar på Försvarsmaktens huvuduppgifter, mönstring, grundutbildning och befattningsutbildning.

Om ni har egna önskemål så kontakta gärna oss så tar vi en diskussion. Vi deltar gärna på arbetsmarknadsdagar eller andra evenemang. För att boka en föreläsning eller har andra frågor är du välkommen att kontakta oss på rekrytering-P4@mil.se

Military weekend

Alla som är 18 år eller äldre, svensk medborgare och fullt frisk, har möjlighet att söka till Military weekend.  Under tre intensiva dagar får deltagarna prova på det militära livet med bland annat att sova i förläggning, bedriva sjukvård och hantering av militär utrustning. Kursen riktar sig till dig som funderar på om du ska delta aktivt i Försvarsmaktens verksamhet, men vet inte riktigt vad som passar dig.

Military weekend drivs av Försvarsutbildarna och stöttas av Skaraborgs regemente. För frågor, kontakta rekrytering-P4@mil.se .

Arméns ungdomskurs

Kursen drivs av Försvarsutbildarna , med stöd från Skaraborgs regemente, och riktar sig till dig mellan 15-20 år. Deltagare får under fyra till fem intensiva dagar prova på olika militära aktiviteter, allt från att bo på logement till att testa materiel och militära fordon. För frågor, kontakta rekrytering-P4@mil.se .

Skaraborgs regemente - P 4
Fakta Skaraborgs regemente - P 4
  • Förkortning: P 4
  • Ort: Skövde
  • Personal: 750
Så har vi räknat