Arbeta vid FMTIS

I FMTIS finns ett stort behov av kompetent personal inom många olika områden och befattningar – över hela landet. Är du vår nästa kollega?

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband är ett försvarsmaktsgemensamt förband och stödjer hela Försvarsmakten. Vår verksamhet bedrivs dygnet runt – året om. Vi behöver olika typer av kompetenser, de flesta med någon form av teknisk inriktning, men även andra kompetenser behövs.

Är du den vi söker? Med över 1 400 anställda har förbandet ett stort rekryteringsbehov. Förutom att ersätta anställda som slutar behöver förbandet växa. Med verksamhet på över 30 orter behövs personal runt om i landet.

Vi söker främst dig som har kompetens inom IT och telekommunikation.

Både civil och militär personal

Vid FMTIS är ungefär 90 procent av personalen civilanställda, många med spetskompetenser inom sitt arbetsområde. Du behöver alltså inte ha någon militär utbildningsbakgrund för att jobba hos oss.

Men vi har också officerare med olika kompetens. Är du officer och har ledningssystemkompetens passar du väl in hos oss. Vi har även officerare inom områdena samband, fortifikation och planering.

En bredd med spets

I vårt förband har vi en bred uppgift att utföra som kräver många olika spetskompetenser. Du kan arbeta som bland annat teleingenjör, tekniker med olika inriktningar (support, drift, tele, system, IT med mera) samt ingenjör inom produktion, system och drift. Men du kan också arbeta som telefonist, IT-säkerhetsexpert, IT-specialist, HR-generalist, miljöhandläggare med mera.

Läs mer om vad du kan jobba som och hur det är att jobba i FMTIS.

Där Försvarsmakten finns – där finns vi

FMTIS har verksamhet på över 30 orter, i stort sett där Försvarsmakten har verksamhet, runt om i Sverige.

Vi finns i Arboga, Arvidsjaur, Berga, Boden, Bålsta, Eksjö, Enköping, Göteborg, Halmstad, Härnösand, Hästveda, Karlsborg, Karlskrona, Kungsängen, Kvarn, Linköping, Luleå, Muskö, Revingehed, Ronneby, Skredsvik, Skövde, Solna, Stockholm, Såtenäs, Umeå, Uppsala, Visby, Väddö, Örebro och Östersund.

FMTIS
Fakta FMTIS
  • Förkortning: FMTIS
  • Ort: Örebro
  • Personal: 1 750
Så har vi räknat

Sök våra lediga tjänster

FMTIS har löpande tjänster utannonserade. Blir du vår nästa kollega?

Sök förbandets lediga jobb

Intresserad av oss?

Läs mer om vad du kan jobba med i FMTIS. Här hittar du mer information om våra befattningar, vad som krävs för att jobba hos och och vad våra medarbetare tycker om sitt jobb. Du kan också skapa en profil i Mitt Försvarsmakten om du är intresserad av vårt förband och vill veta mer.

Läs mer på jobb.forsvarsmakten.se/fmtis
Skärmbild ur filmen Robert - Teknisk systemoperatör.

Robert är teknisk systemoperatör

Läs och hör Robert berätta om hur det är att jobba med ett tekniskt yrke inom Försvarsmakten och FMTIS.