Sportigt sportlov på Lv 6

Under sportlovet har femton personer valt att testa om de har vad som krävs. I tre tuffa dagar får de pröva på de fysiska tester som Försvarsmakten använder för att mäta rekryters fysiska förmåga.

Deltagrna på sportlovsaktiviteten på Lv 6 gör övningen rygghäng. Foto: Ida Nylander/Försvarsmakten
Närkamp - ett annat moment deltagarna fick pröva på. Foto: Ida Nylander/Försvarsmakten

Just nu genomför rekryteringssektionen på Luftvärnsregementet, en sportlovsaktivitet under tre dagar där deltagarna får testa på vilka krav i fysisk prestationsförmåga som Försvarsmakten ställer. Det är ett fullspäckat schema med näringslära, multitester, beep test, närkamp och mycket mer som deltagarna får testa på.

Under dagarna på Lv 6 får de också smaka på lite militär disciplin. Emma Bengtsson från Laholm ler när hon berättar att de bara fick omvisitation på bäddningen en gång.

Bra resultat

– Det går väldigt bra för deltagarna. De är 15 stycken med en medelålder på 20 år som kommit hit för att se vad de går för. Samtliga har en väldigt bra fysisk förmåga, säger Jessica Tindholm, yrkesinformatör och övningsledare under sportlovsaktiviteten.

– Kul att testa på sina fysiska förmågor! När jag hittade detta via hemsidan, kändes som en självklarhet att söka, berättar Ludvig Malm från Uddevalla. Jag är väldigt nöjd med min prestation hittills och kommer absolut söka till GMU, fortsätter Ludvig Malm.

Det är första gången som aktiviteten genomförs och det finns planer på att genomföra den även nästa år, håll utkik på Lv 6 hemsida och Facebook, Luftvärnsregementet Lv 6.