Försvarsmakten deltar på Järvaveckan 2023

Den 31 maj–3 juni är det dags för Järvaveckan som arrangeras på Spånga idrottsplats i västra Stockholm och Försvarsmakten finns på plats även i år för att öka kunskapen om myndigheten och skapa intresse för ett engagemang inom försvaret.

Järvaveckan
Järvaveckan
Den 31 maj–3 juni pågår Järvaveckan på Spånga idrottsplats. Foto: Järvaveckan
Järvaveckan
Försvarsmakten har ett tält där besökarna får träffa soldater från olika förband. Foto: Järvaveckan

– Här har vi en unik möjlighet att nå ut till unga vuxna och skapa samtal och möten, säger Karin Lorentzson på Försvarsmaktens kommunikationsavdelning.

Järvaveckan startade 2016 i syfte att minska avståndet mellan medborgare, politiker, myndigheter, civilsamhället och företagsledare. I dag är det en självklar mötesplats för öppna samtal och gemenskap. Här möts kultur, musik, mat och nya jobbmöjligheter.

Försvarsmakten har här ett tält där besökarna får träffa soldater från flera olika förband som kan berätta hur det är att jobba i försvaret. Besökarna kan dessutom pröva på olika utmaningar kopplat till de egenskaper som krävs inom Försvarsmakten - både digitala och fysiska.

– Här kan de testa sin stresstålighet och förmågan att lösa problem i teknikspelet eller prova uthålligheten i jägarvila, säger Karin Lorentzson.

Öppet mellan 14:00 och 20:00, onsdag till lördag.