Stefan Sandborg har tagit befälet över Hemvärnet

Roland Ekenberg har lämnat över chefskapet för Hemvärnet efter 13 år och två månader i befattningen, vilket gör han till den som har suttit längst som rikshemvärnschef. Överste Stefan Sandborg är ny chef och han blev därmed utnämnd till generalmajor.

Visningsbild för youtubefilm, ny rikshemvärnschef har tagit över. Stefan Sandborg är ny chef.
Stefan Sandborg har tagit över som ny rikshemvärnschef. Foto: Jonas Helmersson/Försvarsmakten

Ceremonin för chefsbytet skedde på Hemvärnets stridsskola.

– Det är en stimulerande uppgift jag har framför mig som innebär att jag faktiskt kan bidra till utvecklingen av 50 procent av krigsorganisationen. Sedan kommer jag lägga mycket tid på att besöka våra förband. För mig är det viktigt att träffa förbanden och ta hand om de insikter som är verkligheten ute i verksamheten, säger den nye rikshemvärnschefen Stefan Sandborg.