“Den bästa stridsgruppen hittills”

Uppgiften för Nordic Battlegroup – att på kort varsel vara beredda att göra en insats för EU – avslutas den 30 juni 2015. För att uppmärksamma och hedra insatserna från personalen vid Force Headquaters, Ledningskompaniet, Electronic Warfare-enheten och den multinationella militärpolisenheten genomfördes en ceremoni i Enköping.

Generalmajor Bengt Anderson Foto: Niklas Ehlén/Försvarsmakten
Force Commander tack deltagare ur NBG för deras bidrag.  Foto: Niklas Ehlén/Försvarsmakten

- Tack för allt det hårda arbete ni har gjort och för er del att göra detta Force Headquaters och Nordic Battlegroup 15 till en styrka att räkna med. Nordic Battlegroup är den bästa stridsgruppen hittills, sa utsedda Operational Commander Generalmajor Bengt Andersson.


Generalmajor Bengt Anderson var en av många som berömde Nordic Battlegroup. Ambassadörer, företrädare för Europas militära stab och representanter från de sju deltagande nationerna fanns bland besökarna vid ceremonin.

- Insatta eller inte så har Nordic Battlegroup stärkt det nordiska-baltiska samarbetet. Från oss soldater på marken till ledarna i våra huvudstäder. Jag hoppas att vi kan fortsätta det goda samarbetet, sa Force Commander Torbjörn Larsson.