Grattis Konstantin Avramidis, vinnare i Gladiatorerna!

Grattis soldat Konstantin Avdramidis, du är årets vinnare av TV4:s Gladiatorerna. Du har vunnit både deltävlingar, semifinal och nu slutfinalen. Du mötte tufft motstånd för det var många otroligt duktiga deltagare, både bland killarna och bland tjejerna.

Amfibiesoldaten Konstantin Avramidis, årets vinnare i TV4 Gladiatorerna
Amfibiesoldaten Konstantin Avramidis, årets vinnare i TV4 Gladiatorerna
Amfibiesoldaten Konstantin Avramidis, årets segrare i TV4:s Gladiatorerna Foto: Kristina Swaan/Försvarsmakten

Vad var det som gjorde dig till vinnare?

Hjärta, muskelminne och vanan att springa hinderbana, men framförallt att jag har en vinnarskalle. Jag skulle bara vinna, andra alternativ fanns inte.

Vilken del har varit det tuffaste i tävlingen?

Att jag genomförde tävlingen tre dagar i sträck, vilket inte framgick i TV. Då jag gick vidare från mina omgångar innebar det att jag snabbt fick ställa om mig för nästa deltävling. Det var självklart påfrestande, men jag hanterade det väldigt bra och det var kul att kunna leverera så bra som jag har gjorde. Att jag klarade av att ladda om, både mentalt och fysiskt inför varje tävling, kan jag tacka min militära utbildning för. Som soldat och officer ställs man ofta inför oväntade situationer där man måste ställa om sig på det oväntade, det funkade även under tävlingarna.

Hur har du tränat för att bli så bra?

Jag är smidig, jag utnyttjar farten och har en bra teknik in och ur varje hinder. Jag har dessutom en jämn hastighet genom hela banan. Jag är duktig på att utnyttja kraften och röra mig över hinder.

Har du andra tävlingsmål?

Nästa tävling blir i Canada, den 21-22 juni, där jag ska delta i två lopp, en sprint och ett långlopp. Tävlingarna är inriktade på hinderbanor av olika karaktär och anordnas av Spartanrace som är grundare till tävlingen Tough Viking. Efter tävlingen blir det full fokus på marin femkamp och nästa års värdsmästerskap i Sydkorea. Inför värdsmästerskapet genomförs det under sensommaren och hösten en del tävlingar i marin femkamp som en förövning inför värdsmästerskapet. Mitt mål är att slå världsrekord, vilket jag ser som både realistiskt och djärvt.

Hur ser din sommar ut för övrigt?

Jag kommer att leda flera träningspass med mitt företag Obstacle Training, med fokus på hinderbana och cross fit. Det blir en hel del träning inför den marina femkampen och de tävlingar som genomförs under året. Det blir inte så mycket ledighet men det här är så fantastiskt kul så jag klagar inte. Senare under hösten ska jag också in och tjänstgöra på Amfibieregementet där jag är deltidssoldat, det ser jag fram emot.

Ett stort grattis till segern i Gladiatorerna och lycka till med kommande tävlingar och höstens övning.

Tack, vi ses på förbandet i höst!