Försvarsmaktens hållbarhetsarbete uppmärksammas

Tidningen Aktuell Hållbarhet har återigen med Försvarsmaktens hållbarhetschef Naznoush Habashian på listan över Sveriges mäktigaste makthavare inom området. När årets rankning presenteras har hon klättrat nio steg – från plats 61 till plats 52 på listan.

Naznoush Habashian klättrar nio steg på listan på de mäktigaste inom området hållbarhet.
Naznoush Habashian klättrar nio steg på listan på de mäktigaste inom området hållbarhet. Foto: Emy Åklundh/Försvarsmakten

– Det är oerhört glädjande att vårt systematiska miljöarbete och det förbättrade hållbarhetsarbetet uppmärksammas, säger Naznoush Habashian.

Varje år publicerar Aktuell Hållbarhet en lista över 101 personer som sätter agendan och driver på samhälle och näringsliv i mer hållbar riktning. Över 400 personer har nominerats och kriteriet som juryn utgått från är "åstadkommen hållbarhets- och samhällsnytta med utgångspunkt i personens roll och position".

– Jag vill rikta ett stort tack till alla medarbetare som dagligen och med en fantastisk passion och envishet bidrar till Försvarsmaktens framgångar inom hållbarhet, säger hållbarhetschefen.

Aktuell Hållbarhets motivering lyder: ”Med ett nytt skarpt regleringsbrev med tydliga krav från regeringen kommer Naznoush Habashian ha fullt upp under det kommande året. Lyckligtvis är hon ett erfaret proffs som helt säkert kommer att ro Försvarsmaktens nya hållbarhetsuppdrag i land.”