Militärpolisen har toppat formen

- Nu väntar världstävlingen i Sydkorea

Nu åker militärpolisen Jenny Lindkvist till Sydkorea för att delta i Military World Games. Tävlingen är en motsvarighet till den civila idrottens olympiska spel, och Jenny är redo.
- Formen känns bra. Nu hoppas jag bara att jag klarar av att fokusera på mitt genomförande och hålla mig till min tävlingsplan.

I militär femkamp ingår skytte, hinderbana, hindersimning, kastning och terränglöpning. Foto: Björn Westerdahl/Försvarsmakten

Fanjunkare Jenny Lindkvist tävlar i militär femkamp och har hittills haft ett bra idrottsår. I somras vann hon SM och nyligen kom hon på en tredjeplats i de nordiska mästerskapen. Inför Military World Games (MWG) har formen toppats genom att minska träningsvolymen, och istället ökat kvaliteten och intensiteten.

- Dessutom håller jag på att vänja mig vid tidsskillnaden som kommer att uppstå genom att vända på dygnet. Genom det kommer jag att minska risken för bland annat jet lag, berättar Jenny.

Jenny Lindkvist är anställd som kvartermästare på 14:e militärpoliskompaniet på Livgardet i Kungsängen. Att både ha ett heltidsarbete och ägna sig åt militär idrott på landslagsnivå är, enligt Jenny, en välfungerande kombination.

- Den här gången var det inget som krockade och med förtänksamhet, planering och dialog så är det inga problem. Dessutom är det en bra idrott sett ur ett tjänsteperspektiv då jag tränar många olika egenskaper och förmågor.

I årets Military World Games deltar ca 8 000 atleter. Den idrottsliga nivån är hög, i flera grenar är det den absoluta världseliten som den svenska försvarsmaktens aktiva ska mäta sig med.

- Många nationer har heltidsidrottare – alltså anställda och rekryterade som endast är anställda för att tävla och träna. Men jag tänker inte på konkurrensen i tävlingssituationen, utan försöker istället fokusera på min tävlingsplan och mitt genomförande. 

Den svenska truppen består av 67 aktiva och 40 ledare. Från Livgardet deltar, förutom Jenny Lindkvist, Ulf Skogtjärn i orientering, Lisa Nyqvist som coach i marin femkamp och Anette Arksand som orienteringscoach och sjukgymnast.