Expedition: Håll Västkusten ren

Fem badkar med skräp. Så mycket flyter i land längs Bohuskusten – varje timme. Majoriteten av skräpet i havet kommer från land och det mesta består av engångsprodukter och är av plast. För att uppmärksamma problemet ger sig Håll Sverige Rent och Försvarsmakten den 19 september ut på Expedition: Håll Västkusten Ren.

Foto: Håll Sverige Rent

Expedition: Håll Västkusten Ren är en av Håll Sverige Rents och Försvarsmaktens expeditioner för ett renare Sverige. Genom att samarbeta med Försvarsmakten får Håll Sverige Rent möjlighet att nå platser som annars skulle vara nästintill omöjliga.

Göteborgs skärgårds bataljon deltar med stridsbåtar för att transportera deltagarna ut i skärgården för att nå de platser som är mest nedskräpade.

Vill du vara med när våra tävlingsvinnare, forskare och filmare kommer tillbaka med allt skräp? Kom då till kajen nedanför Campus Väst i Lysekil cirka klockan 15:15 på lördag den 19 september.