Dalarnas hemvärn övar i Stockholm

Förrförra veckan genomfördes Rikshemvärnschefens insatsövning med cirka 700 soldater i centrala Stockholm. Torsdagen 18/9 till fredagen 19/9 genomför Dalarnas hemvärn en mindre övning med cirka 300 soldater på olika platser i Stockholm.

Syftet med övningen är att öva hemvärnsenheterna på att förstärka skyddet av samhällsviktig verksamhet och infrastruktur. Hemvärnet uppträder under torsdagen vid högkvarteret, Tre vapen och vid Kaknästornet där man förstärker den ordinarie bevakningen. Under fredagen uppträder de vid gamla FOI i Ursvik, där det kommer att skjutas med lös ammunition mellan klockan 08.00 och 19.00, samt vid Skå-Edeby flygfält där enstaka skottlossning med lös ammunition kan förekomma mellan klockan 08.00 och 19.00. I samband med trupptransport genom Stockholm under torsdag eftermiddag och fredag bistår Livgardets militärpolis med trafikreglering.

Frågor om övningen kan ställas till informatör Björn Westerdahl på telefon 0705-529718 alternativt till Livgardets informationsavdelning på telefon 08-584 540 00. Bilder från Livgardets övningsverksamhet publiceras löpande på Livgardets facebooksida.