Lyckad insats vid eftersök

Ett 35-tal hemvärnssoldater kom snabbt på plats och kunde stödja polisen i sökandet efter en försvunnen kvinna utanför Uddevalla.

Några av soldaterna som deltog vid sökandet Foto: Hemvärnet

Vid 23-tiden fick en kompanichef på 40:e hemvärnsbataljonen uppgiften om att polisen behövde stöd vid sökandet efter en 75-årig kvinna som anmälts försvunnen lite tidigare på kvällen. På kort tid samlades cirka 35 av hans hemvärnssoldater och 2 motorcyklister och kunde börja leta.
– Det är fantastiskt att så många, så snabbt kan ställa upp den tiden på dygnet, säger kompanichefen.

Strax efter klockan sju på morgonen fick letande ett bra slut. I otillgänglig terräng hittades kvinnan vid liv. Soldaterna kunde efter ett första omhändertagande transportera henne med bandvagn till den väntande ambulansen.

– Det här är ett bra exempel på det professionella och bra arbete som våra hemvärnsförband gör, säger Fredrik Ståhlberg, regementschef P 4 och chef för militärregion Väst, när han fått rapport om insatsen.