Eftersök - man försvunnen efter trafikolycka

Personal ur Värmlands hemvärnsbataljon deltar i eftersök efter en försvunnen person i närheten av Mårbacka sydost om Sunne.

Den eftersökte mannen försvann efter en trafikolycka på en mindre väg. Foto: Peter Torpman/Försvarsmakten

Två män i en bil körde av en mindre väg vid 15:30-tiden på lördagen. De tog en genväg genom skogen för att hämta hjälp. Den ene mannen, i femtioårsåldern, blev trött. Hans kamrat bäddade ner honom på en risbädd och gick för att hämta hjälp. När man kom tillbaka dit var mannen försvunnen.

Efter att anmälan gjorts inleddes en räddningstjänstaktion. Förutom ett antal polispatruller deltog under söndagen 42 soldater ur Värmlands hemvärnsbataljon med sju hundekipage i eftersökningen. Även en polishelikopter från Göteborg medverkar.

Svår terräng

- Vi har inte funnit något ännu, berättar löjtnant Bosse Nilsson, som är chef för den militära delen av insatsen, på söndag kväll.

- Det är oländig terräng här, fortsätter han. Det är mycket snö i skogen, sjöblött och svårt att ta sig fram. De har värmekamera i helikoptern, men den täta skogen gör det svårt att få resultat.   

Polisen kommer att fortsätta eftersöket under natten till måndagen. De kommer under måndagen åter att få hjälp av hemvärnspersonal.

Eftersöket avbröts på måndagseftermiddagen när polisens hundpatrull hittat det som troligen är den eftersökte mannen - mannen var då avliden.