Försvarsmakten på plats i Almedalen

På söndagseftermiddagen landade Försvarsmaktens personal som ska delta i Almedalsveckan. Nu väntar drygt 20 seminarier, ett stort antal möten, visningar av fartyget HMS Belos och ett mingel för speciellt inbjudna gäster.

ÖB intervjuas av SVT direkt efter att han landat i Visby med Försvarsmaktens Herkulesplan. Foto: Foto: Lena Parkvall/Försvarsmakten

– Det är viktigt och självklart att delta i det allmänna samtalet i Almedalen. I år medverkar vi i rekordmånga seminarier. Försvarspolitiken har glädjande nog blivit större i Almedalen. Det märker vi till exempel på att andra arrangörer bjuder in oss att delta i deras seminarier i mycket större utsträckning än tidigare, säger informationsdirektör Erik Lagersten.

Försvarsmakten deltar i Almedalen för sjätte året i följd och finns på plats 30 juni – 4 juli. Om du är i Visby, kom och hälsa på oss på HMS Belos som ligger i hamnen! Det är öppen visning av fartyget tisdag och onsdag 2-3 juli klockan 13.00-16.00 och torsdag 4 juli klockan 13.00-15.00.