Hela Försvarsmakten på plats

Samtliga delar ur Försvarsmakten har varit representerade i årets Pride Park. Soldater, sjömän, officerare, hemvärnspersonal samt representanter från frivilligorganisationerna har mött mängder av festivalbesökare varje dag. På fredagen kom dessutom generalmajor Gunnar Karlsson på besök.

Evenemangsansvarige Ann-Charlotte Lyman välkomnade Generalmajor Gunnar Karlsson till Försvarsmaktens festivalyta i Pride Park. Foto: Viktor Johansson/Försvarsmakten
Som flera andra besökare testade generalmajor Gunnar Karlsson Försvarsmaktens testmaskin.
Som flera andra besökare testade generalmajor Gunnar Karlsson Försvarsmaktens testmaskin. Foto: Viktor Johansson/Försvarsmakten
Som flera andra besökare testade generalmajor Gunnar Karlsson Försvarsmaktens testmaskin. Foto: Viktor Johansson/Försvarsmakten

På fredagseftermiddagen i den nästintill tropiska värmen kom generalmajoren till Pride Park. Han fick till en början en kort presentation av Försvarsmaktens deltagande genom evenemangsansvarige Ann-Charlotte Lyman. Att Försvarsmakten årligen deltar på Stockholm Pride är något generalmajoren ser som en självklarhet.

– Vår närvaro är väldigt viktig då vi visar att Försvarsmakten tar de här frågorna på allvar, sade han och syftade på HBTQ-frågor i arbetslivet. 

Efter att ha samtalat med personalen på plats testade generalmajoren den populära testmaskinen som lockat många besökare till Försvarsmaktens festivalyta. Resultatet från testrundan förblev dock en bevarad hemlighet. Efter det passade han också på att besöka andra utställare i festivalparken, däribland polisens representanter.

Något som generalmajoren såg som extra positivt med deltagandet i Pride Park var spridningen på personalens försvarstillhörighet.

– Det är riktigt kul att se att alla delar av Försvarsmakten har varit representerade. Ett stort tack alla som varit med här och arbetat.  sade Gunnar Karlsson.

Under veckan har personal från Livgardet, Amfibieregementet, 4.sjöstridsflottiljen, Ledningsregementet, FM LOG, Hemvärnet, HoF och ett antal andra frivilligorganisationer representerat Försvarsmakten på Stockholm Pride.