Ny plan för utveckling av armén

"Vi måste tänka nytt - och göra det snabbt"

Nyligen genomförde Arméstaben och Markstridsskolan (MSS) ett planeringsinternat för att diskutera arméns utveckling på kort och lång sikt.
– Under de här två dagarna har vi gemensamt lagt grunden för en ny plan och en fortsatt utveckling av armén. Det mycket väl fungerande samarbetet mellan Arméstaben och MSS har med detta ytterligare förstärkts, säger brigadgeneral Rickard Johansson, chef MSS.

stridsvagn
stridsvagn
Arméstaben och Markstridsskolan möttes för att lägga grunden för en ny plan gällande arméns utveckling på såväl kort som lång sikt. Foto: Försvarsmakten

– Jag är mycket nöjd med dagarna. Arméstaben har gjort ett väldigt bra grundarbete och MSS roll i detta blir att tillsammans med funktionsinspektörer och förbandschefer arbeta mot en fortsatt uppbyggnad och utveckling av armén, säger Rickard Johansson.

Ställföreträdande arméchef, brigadgeneral Anders Svensson, var på plats under den avslutande dagen.

Varför behövs en ny plan för armén?

– Det kommande medlemskapet i Nato, kriget i Ukraina samt ett omvärldsläge som är allt annat än ljust gör att vi måste tänka nytt och göra det snabbt, säger Anders Svensson och fortsätter:

– Det jag sett av det arbete som nu pågått vid MSS visar på mycket duktiga medarbetare som på ett professionellt sätt lagt grunden för den nya planen. Nu ska armén tillsammans visa på hur vi tar oss an de utmaningar vi står inför.