Chefsbyte i skånsk vinter

I samband med den något överraskande skånska vintern genomfördes i fredags chefsbyte på Södra skånska regementet. I närvaron av kollegor och inbjudna gäster lämnade överste Peter Nilson över befälet till överste Bo Stennabb som nu tar nu över jobbet som regementschef.

Armétaktisk chef Fredrik Stålberg överlämnar regementets fana till överste Bo Stennabb. Foto: Marcus Nilsson/Försvarsmakten
Dagens fanvakt Foto: Marcus Nilsson/Försvarsmakten
Överste Peter Nilsson tackar för sin tid regementschef. Foto: Marcus Nilsson/Försvarsmakten
Södra skånska regementets nya regementschef överste Bo Stennabb. Foto: Marcus Nilsson/Försvarsmakten
Personal från regementet uppställda för ceremoni. Foto: Marcus Nilsson/Försvarsmakten

Peter Nilsson ser fram emot sitt nya uppdrag, samtidigt som han kommer sakna tiden på P 7. Peter tillträder befattningen som ställföreträdande chef för produktionsledningens utbildningsavdelning på Högkvarteret.

— Det har varit fyra mycket bra år i min karriär. Det finns behov av en ständig utveckling men P 7 står väl rustat. Jag vill avslutningsvis tacka för min tid som chef för Södra skånska regementet och lyckönska överste Bo Stennabb till ett av de finaste jobben i armen, avslutade Peter.

Bo har en bakgrund som pansarofficer och trivs därför väldigt bra med sin nya befattning. Han kommer senast från ett uppdrag på Högkvarteret där han arbetade som chef för sektionen för lånsiktig utveckling och analys vid ledningsstaben. Bo var också ordförande för Perspektivstudien som Försvarsmakten nyligen överlämnade till Regeringen.

— Jag är oerhört glad och tacksam för att ni, tillsammans med mina företrädare gett mig en riktigt bra start vid regementet genom att dels överlämna ett modernt och dynamiskt förband med väldigt gott anseende, men framförallt för det stöd och kamratliga välkomnande jag fått under min inledande vecka vid förbandet, så stort tack till er alla för detta, sa Bo under sitt installationstal.

Stor uppslutning

På plats under ceremonin fanns också Armétaktisk chefen Fredrik Stålberg, chefen Markstridsskolan Stefan Smedman (före detta chef P 7), Hemvärnets musikkår från Ängelholm och inbjudna gäster.

Lära känna Skåne

— Jag ser fram emot att få lära känna er bättre, men också våra samarbetspartners och kamrater. Slutligen ser jag fram emot att bättre lära känna Skåne, men det får nog vänta tills det blir lite bättre väder, sa Bo som avslutande kommentar.