Inspirationsdagar i Skövde

Under fredag och lördag, 18 och 19 september öppnar Försvarsmakten i Skövde upp garnisonen för alla som är intresserade av att veta mer om verksamheten. I samband med det kommer en av Sveriges största transportbranschmässor att hållas i området.

– Transportbranschdagarna är ett bra sätt att utveckla sig och en chans att stärka arbetsgivarrelationerna till andra branscher, säger kapten Melker Johansson, rekryteringsofficer på Trängregementet. Foto: Försvarsmakten

– Vi lånar ut våra lokaler till transportbranschen som ett led i vårt samarbete med andra arbetsgivare, säger kapten Melker Johansson, rekryteringsofficer vid Trängregementet.

26 stycken företag och organisationer inom transportbranschen kommer att finnas på plats. Hela syftet med den här dagen från transportbranschen är att visa möjligheten för sina anställda att kompetensutveckla sig.
– Vi ser ett långsiktigt samarbete med andra branscher som en nödvändighet för att våra deltidssoldater ska kunna utvecklas på ett kostnadseffektivt sätt som möjligt för samhället, säger kapten Melker Johansson.

Under fredagen bjuds drygt 250 elever in från skolorna i Skaraborg för att besöka dagarna och på lördagen får allmänheten möjlighet att ta del av allt som erbjuds.
– Jag ser gärna att vi får många besökare som får en djupare förståelse för en av de växande branscherna i samhället, säger kapten Melker Johansson.