Försvaret intervjuar live i ny kampanj

Försvarsmakten börjar med annorlunda jobbintervjuer. Potentiella medarbetare har möjlighet att prata med bland annat hundförare, röjdykare och sambandsofficerare mitt under pågående uppdrag. Under temat "Som vilken annan jobbintervju som helst. Nästan" kommer man kunna prata med officerare och soldater genom en sajt.

Under perioden 20 maj till 1 juni kommer Försvarsmakten att ge allmänheten möjlighet till dialog direkt med försvarsanställda. Det kommer att ske via videoteknik som gör det möjligt att hålla en dialog mitt under pågående uppdrag. Man skulle kunna säga att det blir en väldigt annorlunda form av chatroulette. Det kommer vara möjligt att delta och följa intervjuerna på adressen intervju.forsvarsmakten.se.

 – Vi vill gärna öppna Försvarsmakten för att de som är intresserade ska kunna komma lite närmare och förstå bättre vad vi håller på med, säger Robert Forss, chef marknadssektionen på Försvarsmakten.

Den nya kampanjen är ett sätt att skapa dialog med målgruppen unga vuxna och visa upp bredden av yrkesvägar inom försvaret. Man kan bli soldat, sjöman, specialist eller chef och arbeta såväl deltid som heltid eller genom ett engagemang i hemvärnet.

– Våra rekryteringskampanjer har även tidigare försökt flytta upplevelsen närmare verkligheten, och mycket närmare än såhär kan man inte komma. Nu välkomnar vi potentiella medarbetare till vår verklighet i realtid, säger Annika Ivner, projektledare marknadsföring på Försvarsmakten.

Genom kampanjen kan den som är intresserad av ett jobb komma i direktkontakt med personer i fyra olika yrkesroller i deras verkliga arbetsmiljö

 – Det kan ibland vara svårt att förklara för den oinvigde vad jag gör om dagarna. Därför blir det spännande att delta i den här kampanjen. Jag är säker på att det blir lättare för folk att sätta sig in i mitt arbete om jag kan demonstrera och diskutera det live, säger löjtnant Alexander Svensson som är en av dem som kommer att intervjuas

Den nya kampanjen kommer gå i TV, utomhus och på webben och syns från 11 maj fram till 17 juni. Från och med i dag kan man ansöka om att få göra intervjuer med Försvarsmaktens anställda på sajten och första intervjuen livesänds 20 maj mellan klockan 14 och 16.