Nya arméchefen på plats

Under en ceremoni på Karlbergs slott på måndagen tog general Karl Engelbrektson över arméchefens kommandotecken.

Foto: Philip Simon/ Försvarsmakten

Från och med den 1 juni är Karl Engelbrektson officiellt Försvarsmaktens nya arméchef, men redan under måndagen genomfördes den överlämningsceremoni som enligt traditionen äger rum på Karlbergs slott.

- Uppdraget att i dagens omvärld försvara vårt land kräver ansvar och respekt från alla. Respekt och tilltro börjar med din tro på dig själv, där du enskilt vågar axla rollen som föredöme, och vetskapen om att tillsammans kan vi göra skillnad. Det är vårt uppdrag för försvaret av Sverige, sa general Karl Engelbrektson i sitt tal.

Den förre arméchefen general Anders Brännström kommer att gå vidare inom Försvarsmakten som ansvarig för planering och genomförande av den multinationella övningen Viking. Övningen är en av världens största i sitt slag och genomförs 2018.

 

Läs hela talet som hölls av general Karl Engelbrektson här.