Victoriabataljonen uppvaktar Kronprinsessan

Solen sken från en klarblå himmel och på inre borggården vid Stockholms slott, hade en stor samling människor samlats.

Vid överlämnandet av fotoalbumet, berättade Per Gottfridsson om förbandets verksamhet Foto: Kristina Swaan/Försvarsmakten
Arméns musikkår överlämnade blommor Foto: Kristina Swaan/Försvarsmakten
Kronprinsessan, tillsammans med prins Daniel och prinsessan Estelle, hälsade på alla som tagit sig tid att fira henne. Foto: Kristina Swaan/Försvarsmakten
Arméns musikkår spelade Foto: Kristina Swaan/Försvarsmakten

Alla var där för att uppvakta H.K.H. Kronprinsessan Victoria på hennes namnsdag. Arméns musikkår spelade bland annat sången ”med en enkel tulpan” och överlämnade samtidigt blommor till namnsdagsbarnet. Kronprinsessan gick sedan runt och hälsade på alla som hade tagit sig tiden att komma dit för att fira hennCeremonin avslutades med ett fyrfaldigt leve och det hördes höga hurrarop från alla närvarande.

Efter den högtidliga ceremonin på inre borggården, var det dags för Victoriabataljonens traditionsenliga uppvaktning. Årligen i samband med kronprinsessans namnsdag, överlämnas ett fotoalbum som med bilder visar den verksamhet som förbandet har bedrivit under det gångna året. Albumet överlämnades av bataljonschefen överstelöjtnant Per Gottfridsson och major Hans Näslund.