Nordiskt samarbete på kadettnivå

Nordiskt kadettmöte, Noka, genomförs under veckan för 50:e året. Mötet genomförs på Militärhögskolan Karlberg i Stockholm.  120 kadetter från de fyra deltagande länderna kommer att i tvärnationella lag genomföra tävlingar och problemlösande uppgifter i andan av nordiskt samarbete.

Bild från nordiskt kadettmöte 2008. Foto: Lars O Nilsson/Försvarsmakten
Foto: Försvarsmakten
Foto: Försvarsmakten

Under veckan samlas flera hundra personer på Karlberg från Sverige, Norge, Finland och Danmark för att genomföra nordiskt kadettmöte. Alltifrån tävlande, funktionärer, åskådare och skolchefer. Det kommer att vara tävlingar i hinderbana, orienteringsskytte, stafett, fotboll och mycket annat under dagarna två.
– Det är en fantastisk sammankomst där man lär sig mycket om och av varandra som man har nytta av i framtiden. Det finns exempel från Afghanistan där svenska och finska före detta NOKA-lagmedlemmar fått jobba ihop och det har varit mycket lyckat, säger kommendörkapten Thomas Säfström som är ansvarig för arrangemanget.

Under veckan kommer det att publiceras nyheter om kadettmötet här på forsvarsmakten.se, bloggen ”Karlbergskadetterna” samt på www.facebook.com/mhskarlberg.