Arbetande student och studerande soldat

Fördelarna med erfarenhet är många. Likaså fördelarna med utbildning. När man kombinerar de båda får man en blandning som gynnar både Försvarsmakten och individen, men även samhället. P 4 har i veckan gjort det första av en rad besök på högskolor och universitet för att ge studenter information om möjligheten till ett unikt extrajobb.

Intresserade studenter på Örebro universitet får veta mer om en anställning som tidvis tjänstgörande soldat på P 4. Foto: Linda Tengdahl/Försvarsmakten

Under den gånga veckan gick besöken till Karlstad och Örebro universitet och på plats var intresset stort för den nya typen av soldater. Som tidvis tjänstgörande soldat behöver man nämligen inte välja bort sina studier utan kan kombinera dem med anställningen som innebär att man endast tjänstgör några veckor om året.

Stort intresse

De som var ute och besökte universiteten var soldater och officerare ur en av P 4:s mekaniserade bataljoner samt förbandets rekryteringsinformatörer, vilka tillsammans kunde svara på alla möjliga frågor om vår verksamhet och möjligheten till en anställning som tidvis tjänstgörande soldat. Många studenter på väg till tentor och föreläsningar tog sig tiden att stanna till och prata samt tog chansen att provsitta stridsfordon 90 som dagarna till ära också följde med på besöket.

Kanske är det till dig vi kommer nästa gång

Att kombinera livet som student med en anställning som soldat ger chansen att kompetensutveckla sig på två håll samtidigt. Genom att arbeta vis sidan av studierna kan man skaffa sig värdefull arbetslivserfarenhet som gör en attraktivare på arbetsmarknaden, och som dessutom ger ett extra tillskott i kassan. Försvarsmakten i sin tur får individer med stor kompetens inom en rad olika områden, vilket hjälper organisationen att växa och utvecklas.

Vi kommer att fortsätta att besöka både universitet, högskolor, mässor och städer och vi hoppas att du har möjlighet att träffa oss där. Håll koll på vår Facebook-sida, www.facebook.com/skaraborgsregemente, och här på hemsidan för information om vart vi är på väg härnäst.

Vi ses!