Stridsbåtsolycka – sju skadade

Vid elvatiden på tisdagen körde en stridsbåt under en landstigningsövning in i en kaj vid ön Lådna i Stockholms skärgård. Larm gick till polis och kustbevakning och omhändertagande påbörjades på platsen.

Arkivbild på stridsbåt 90. Foto: Mats Nyström/Försvarsmakten

Två personer med befarade skallskador transporterades med ambulanshelikopter till sjukhus, skadorna är dock inte livshotande. Ytterligare fem personer skadades lindrigt och fördes med hjälp av kustbevakningen till fastlandet och därefter med ambulans till sjukhus.

Anhöriga till de som skadades under olyckan är underrättade.

Uppdatering 5 mars klockan 18.15
Sex av de sju skadade har eller kommer inom kort lämna sjukhuset. En person behålls kvar för observation under natten, men mår efter omständigheterna väl.

Uppdatering 6 mars klockan 14.34
Samtliga skadade är nu utskrivna från sjukhuset.